Odvetranie na studne

Prečo je odvetranie studne tak dôležité?

V nedostatočne odvetranej studni dochádza k tvorbe plesní na plášti studne (biely povlak na povrchu). V priamom kontakte so zachytávanou vodou pleseň výrazným spôsobom znižuje jej kvalitu. Odvetranie studne je tiež nutné z dôvodu výskytu plynov, ktoré sa môžu nachádzať ako v horninovom prostredí studne, tak priamo v zachytávanej vode napr. sírovodík. V takom prípade môže byť voda cítiť až zapáchať.

Odvetranie musí byť prevedené tak, aby bolo vylúčené vnikanie dažďovej vody a nečistôt do studne.

Ako je na tom vaša studňa s odvetraním?

Denne sa pri studniach našich zákazníkov stretávame so žalostným stavom existujúcich ventilačných hlavíc. Odvetranie často neplní funkciu, hlavice sú na voľno alebo úplne odnímateľné, samotnou hlavicou alebo okolo nej sa do studne dostáva dažďová voda a všetky povrchové znečistenia.
Vzhľadom k tejto skutočnosti odporúčame všetkým majiteľom studní, aby vykonali kontrolu ich ventilačnej hlavice a podľa potreby, vo vlastnom záujme, zaistili ich výmenu. Novú hlavicu je možné do betónového poklopu umiestniť kdekoľvek a nevhodný pôvodný otvor v kryte zaslepiť, prípadne studňu opatriť novým poklopom - viac o poklopoch na studne.

 

Objednajte si odvetranie na studňu

Vašu novú ventilačnú hlavicu vám dovezieme a nainštalujeme, stačí si len v našom cenníku vybrať model, ktorý sa vám páči a odoslať dopyt.

Objednávku môžete vykonať tiež telefonicky.
VOLAJTE: 0948 290 190

Máte dotaz? ... sem s ním

U nás za rady ani konzultácie nič neplatíte, preto nás v prípade akéhokoľvek dotazu neváhajte kontaktovať, radi vám pomôžeme.

  

Vyplnením a odoslaním tohto formulára nám udeľujete súhlas so spracovaním osobných údajov (NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679), ktoré budú použité na účely jednorazového vybavenia dopytu alebo zodpovedanie zaslanej otázky. Prevádzkovateľ internetového portálu StudnaNaKluc.sk je jediným vlastníkom informácií získaných na tomto serveri.